Motörhead 🤘🏻

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
RLŽ
Prispevkov: 8
Pridružen: 20 Jun 2016, 13:00
Ime in priimek: un od nine

Za vikend sva se z Nino mudila okrog švicarskega prelaza Grimsel, kjer sva se že lani spogledovala s smerjo Motörhead. Smeri skoraj nebi bilo treba predstavljati, saj naj bi bila rangirana kot TOP 10 evropejska večraztežajka, pa vendar koristnih informacij ni nikoli preveč...
Gre za 550 m dolgo ultraklasiko bratov Remy, ki se v 14 raztežajih plošč in poklin pne čez granitno kupolo sektorja Eldorado, uro in pol hoda od jezu na umetnem jezeru pod prelazom.
Smer je delno opremljena, vendar je poleg navrtanih stojišč svedrov bore malo (v povprečju 2 na raztežaj), pa še tem je bila odstranjena marsikatera ploščica, kar pa ni problematično, saj se krasno varuje s pomičniki. Najdejo se tudi run-outi. :)
Opis predlaga zatiče in set frendov od .3 do 3, a za komfort bi priporočil od .3 do 2, pri čemer bi od .3 do .75  podvojil. Zelo prav pride tudi kakšen mikro. Trojka ni potrebna.
Z vrha sva sestopila peš proti desni in v lažjem poplezavanju dosegla spodnji močvirnat svet, kjer so mokre nogavice neizbežne.
Celotno smer sem plezal v vodstvu in Nini prepustil, da brezskrbno uživa v njej neljubi tehniki layback-anja iz katere sva do vrha diplomirala.
Uglavnem fajn zadeva!Slika

Grimseltraz
 

Slika

dostop za romantike

Slika

težko fališ...

Slika

greeeeš

Slika

Nina fajta

Slika

baje detajl.. eden od cca treh?

Slika

ob poti/utrinek

Slika

športiva swampman model 
 
 
 
 
 
 
Odgovori