Slapovi v Soteski

Herojske zgodbe z gora in gostiln.
Odgovori
GregorM

Soteska pred Bohinjem je bila v?eraj dele?na ?tevilnega mati?arskega obiska. Mi?ko, Gradi?o, Kreso, en Matej in jaz smo dopoldne najprej plezali okoli Spe?e sve?e, popoldne pa je pri?el ?e Simon in smo obiskali ?e ledeno Omamo 1 km naprej proti Bohinju.

Slika
Desno Spe?a sve?a, levo ?ez previse "To ni keks, to je tenis" (pred 14 dnevi prvi zlezel Mi?ko, v?eraj ponovil Gradi?o), desno nad Spe?o sve?o ?e nekaj novega (zlezla v?eraj Mi?ko in Gradi?o)

Slika
Omama
Gost

Tele opi?je variante brez pa??kov z nekimi ?udno oblikovanimi skircami dajo plezanju ?isto novo dimenzijo. Kar naenkrat ma? dvakrat ve? grifov, roke lahko poljubno otresa?, ... Samo v glavi mora? mal premaknit zadeve.
Gregor, hvala za posojo Nomicov.
Uporabniški avatar
en Matej
Ime in priimek: LJ

It iz aj.
Samo brez panike.
misko

Super da je ?el spet en nov z nami (en Matej-Arnu?) da je mal sprobal in h sre?i tudi pokapiral prednosti, ki jih nudi sodobna oprema in novej?e smeri, poleg Zagretega Maln?ka, ki ga je trebe pohvalit saj je za mano prlezu, tako al drga? ?ist po vsaki pizdariji k sva se jo letos lotila, ostali k jih kej podobnega veseli, ste pa vabljeni poleg,..., se vidmo v Bejliju( ?e pla?ate rundo--heheheh) :cool: 8)
Smeri pa tko, "To ni keks, to je tenis" je nora ledna smer dolga 33,45789 m ki je vsaj meni ena fizi?no te?jih lednih smeri, ki sem jih plezal. Je pa kot linija ?isto nora, v dobrih 30 m je previsna za okoli 6 m, s cepini pleza? ves ?as po ledu ?eprav so vmes strehe, s katerih visijo sve?e.
Ime se je spominil ?iso, po tem ko je sli?al vic o zlati ribici, ki je bil z Gradi?kom in menoj tudi prvi plezalec smeri. Prosto ponovitev sva na?alost naredila smo midva z Gradi?otom ker je Roku zmanjkalo ?asa.
Varovanje je urejeno z lednimi vijaki in gurtnami(okrog sve?k), pa celo en klin smo zabil.
O te?avnosti raje nebi zgubljal besed ker se po res temeljitem premisleku in debatah z kolegi ?e nismo mogli odlo?it kaj napisat, je pa sigurno najte?ja ledna smer(1xstopi? v skalo), ki sem jo letos splezal.

Vic o zlati ribici, pa je smer ki je direktno nad Spe?o sve?o v kateri je varovanje urejeno le z Jebami, Friendi in Gurtnami.(vikam jih zato ker me varujejo in si zaslu?ijo spo?tovanje-hahaha)
Smer je kombinirane narave, pleza pa se previsen kot z po?lajeno poko :shock: ,blalbalblablalbalb :x , no pa? fajn smo se mel,blabalbablalb,....., ?nopca :evil: ni blo,pa? pa pizza in pir pr Planinc, gretje zicov v Malen?kovem Volvaku pa je ubilo :shock: Gradi?ka ki je od vro?inskega ?oka zaspal na poti v Lj.

pa lep post-drav
Odgovori