Štartale sva tako kot se za naju spodobi: meni ni bla všeč mokra zajeda brez varovanja za ogrevanje in sem jo užgala za klini v desno; potem sva obe debelo gledale v previsno trojko nad štantom, pa je Žaka pokukala levo, rekla ne in zavila v desno tam kjer bi morale že zdavnaj proti levi. Med zihranjem se mi je začel vrteti film iz lanske avanture v Srebrnjaku, pa ja ne bova že spet... In nisva
V nedeljo pa z Matejem Kovinarski v Veliki Mojstrovki naproti. On z opečenim trebuhom, jst z odrgnjenim hrbtom sva se lomila po šodru do vstopa, potem pa modrovala pred kaminom: je to to, ni to to, ma kamin je ziher pravi, sam kje je pa tist obvoz po levi, trojka?? Potem sem zlezla svojo najtežjo in najbolj podrto "trojko" - bolj bi ji pristojalo "pokončen, mestoma rahlo previsen grušč"
Medtem ko je Matej na zelooo starem klinu godrnjal, da je s štanta vse skup zgledal dost bolj kompaktno, sem jst s pogledom sledila frišni razpoki, ki se je vlekla od z muko zabitega klina v edino razpoko v decimetru kompaktne skale, do tistga, ki je bil že not, s pogledom objela blok skale, ki bi v primeru zapustil svoj položaj...glp
Veš kaj Matej, v naših hribih je tolk lepih smerk, da se jst res res ne bi... v eni nagravžni podrti... kaj če bi šla midva rajš na pivo in golaž?
In sva šla
Žaka v platkah