Loading Aktivnosti
Ta aktivnost je že pretekla.

1.dan: Na pot se bomo odpravili v soboto, 30. 07. 2022 ob 6. uri iz Kranja in ob 6.30 iz Ljubljane. Vozili se bomo mimo Zagreba,  Sarajeva, preko planote Romanije in ob Drini mimo Višegrada do Mokre gore, znane po Drvengradu, ki ga je zgradil režiser Emir Kusturica. Tu bomo prenočili.

2.dan: Naslednji dan, po zajtrku, se bomo popeljali z ozkotirno železnico imenovano Šarganska osmica, še iz časa stare Jugoslavije, ki so jo obnovili. Je ena od znamenitosti Srbije.

Po vožnji z vlakom nas čaka pot preko Zlatiborja in reke Tare (most Đurđevića tara) do najvišje ležečega mesta pod Durmitorjem – Žabljaka.

3., 4., 5., 6.,dan: Tu bomo bivali naslednje štiri dni, ki bodo rezervirani potepanju po hribih. Poskusili bomo osvojiti del hribovja v območju Durmitorja, predvsem najvišji vrh Bobotov kuk, Ćurovac …Pešačili bomo po odročni vasici Mali Crni gori, se podali na obalo Črnega jezera in še kaj se bo našlo. Zanimivosti je veliko, morda za koga tudi rafting po reki Tari.

7., 8., dan: Vračali se bomo v petek in soboto, preko BIH. Obiskali bomo zapostavljeno hribovje Visočico – sosedo Bjelašnice. Na Visočici so bile vse vasi porušene med morijo v Bosni, sedaj so zgrajene nove.  Tudi na Visočici bomo naredili še kakšno lepo turo, saj je izbira velika.

Po kateri poti bomo krenili zadnji dan proti domu, se bomo dogovorili.

Podrobnosti

Začetek:
30. julija
Konec:
6. avgusta
Odsek:

Zborno mesto

po dogovoru

Organizator

Stane Soklič
Telefon:
041 615 064
Email:
soklic.stane@siol.net

Drugo

Tip dogodka
kopna tura
Sklicna številka
10102-22
Območje
Črna gora
Težavnost
lahka
Pot
neoznačena pot
Primernost
za prijatelje potepanj
Višinska razlika
do 300 – 700 m
Okvirni časi
5 - 6 ur na dan
Način prevoza
s kombijem
Stroški
590 €; akontacija 300 €, ostali stroški 290 € se plačajo na poti. V ceno so vključeni organizacijski stroški, prevozi, zavarovanje, zajtrk, večerja ter prenočišča na potovanju.
Oprema
planinska oprema, pohodne palice, zaščita proti vetru in dežju, obvezen potni list ali osebna izkaznica, planinska izkaznica s plačano članarino za leto 2022, …
Prijave
do zasedbe kombija v pisarni PD Lj-Matica ali pri vodniku.
Plačila
v Informacijski pisarni ali na IBAN: SI56 0203 1001 9578 484, referenca: SI00 10102-22