Mladinski odsek2020-01-28T11:59:04+01:00

Mladinski odsek

Mladinski odsek v okviru našega društva deluje že dolgo vrsto let. Danes ekipo sodelujočih sestavljajo izšolani vodniki in pripravniki ter organizatorji planinskih orientacijskih tekmovanj.

Kaj je naša glavna naloga?
Vsaj delček gorskega sveta smo spoznali in ker nas je tako navdušil, želimo to posredovati naprej. V prvi vrsti mladim: od tistih, ki še ne znajo pisati do tistih, ki so že na poti do univerzitetne diplome. Naj na kratko predstavimo našo dejavnost.

Srce mladinskega odseka predstavlja mladinska skupina, ki je namenjena srednješolcem in študentom. Tako po številu udeležencev kot po dejavnostih je med najaktivnejšimi v Sloveniji, seveda pa to ne pomeni, da smo zaprli svoja vrata in ne sprejmemo nikogar več. Ravno nasprotno. Veseli smo vsakega novega obraza! Dobivamo se ob petkih zvečer v društvenih prostorih. In kaj počnemo? Izmenjamo si doživetja iz preteklih dogodivščin, načrtujemo nove, v zimskih mesecih so na sporedu projekcije slike, tudi zapojemo kdaj… Sicer pa se uradno vsak mesec odpravimo na turo, pozimi imamo zimovanje, poleti pa letni tabor. Udeležujemo se tudi planinskih orientacijskih tekmovanj in še marsikakšna neumnost nam pade na pamet.

Mlajšim posvečamo pozornost v sodelovanju z osnovnimi šolami. Sodelujemo z več osnovnimi šolami v Ljubljani in okolici. To pomeni, da s pomočjo mentorja (učitelja), soorganiziramo in vodimo izlete planinskih skupin. Vsako leto pripravimo tudi letni tabor pod šotori. Tudi zimovanje je postalo del naše ponudbe za osnovnošolce, predvsem višje stopnje. Če bi želeli vašega otroka vključiti v takšno planinsko skupino, pa je na vaši šoli še ni, smo pripravljeni pomagati. Seveda pa mora dati pobudo vodstvo šole, s tem, da poišče mentorja.

Na pobudo posameznih vodnikov, ki imajo mlajše družine, smo uvedli krajše izlete, primerne za družine s predšolskimi otroki. Na izlet so vabljeni tisti, ki jih veseli narava, hoja v gore in bi svoje dosedanje izkušnje radi podali tudi svojim najmlajšim. Na izletih lahko pričakujemo otroke, ki že hodijo ali so še nošeni.

Vse mlade (po letih in srcu) lepo vabimo k odkrivanju lepote naših gora in seveda v dobro družbo!

Novice MO

Poletni gorniški tabor

4. maja 2020|

Po lanski uspešni izvedbi gorniškega tabora za osnovnošolce bo letošnji tabor v Julijskih Alpah. Bo v terminu od 9. do 16. avgusta 2020. Prijave smo začeli zbirati 4. maja. Prijave [...]

Šolski krožki

Vodniki našega planinskega društva sodelujemo z osnovnimi šolami v Ljubljani in okolici.

Izbrani vodnik sodeluje z mentorjem na šoli, pomaga pri sestankih krožka in načrtovanju letnega plana izletov. Najpomembnejši del krožka so prav izleti, ki jih vodi ustrezno kategorizirani vodnik.

Ob koncu šolskega leta pripravljamo gorniški tabor (šotorjenje), ki je nagrada in počitniška avantura za udeležence krožkov na šolah. Če je le dovolj prostora, so nanj vabljeni tudi drugi otroci, ki bi si to želeli.

Preberi več

Prihajajoči dogodki in aktivnosti MO

Triglav (2864 m)

19. septembra ob 6:00 - 20. septembra ob 18:00

Nagradni izlet za zveste udeležence planinskega krožka na naših osnovnih šolah, od 6. razreda naprej.

Prvi dan se bomo z avtobusom […]

Češka koča (1542 m)

20. septembra ob 10:00 - 16:00

Ravenska Kočna – Češka koča – Ravenska Kočna

Izlet za družine!

Do tega priljubljenega cilja vodi označena pot. Pot je na posameznih […]

Potaborni izlet

26. septembra

Cilj bo znan naknadno

Skuta (2532 m)

26. septembra

V Koncu – Skuta – V Koncu

Zg. Jezersko – Češka koča – Zgornje Jezersko

Kum (1220 m)

10. oktobra

Izhodišče in potek poti bosta znana naknadno

Kojca (1303 m)

10. oktobra

Zakojca – Kojca – Zakojca

Savica – po grebenu Tičarc – Vodnikov vršac – dolina Triglavskih jezer