Alpinistični odsek2020-07-06T11:07:22+02:00

Alpinistični odsek

Alpinistični odsek združuje preko sto bolj ali manj aktivnih alpinistov in športnih plezalcev.

Ena izmed osnovnih dejavnosti je izobraževanje. Alpinistični inštruktorji vsako leto organiziramo alpinistično šolo ter tečaj športnega plezanja.

Vsako leto se alpinisti udeležujemo odprav v različna gorstva po celem svetu. V preteklih sezonah smo tako plezali v Centralnih Alpah, Nepalski in Pakistanski Himalaji, obeh Amerikah, Kirgiziji, Turčiji pa še kaj bi se našlo.

Odsek vsaj dvakrat letno organizira večdnevni plezalni tabor v Sloveniji ali sosednjih državah (Paklenica, Dolomiti, Arco, Centralne Alpe). Tabori so namenjeni druženju, pripravi na novo sezono, predvsem pa uvajanju novih članov.

Člani se srečujemo ob četrtkih zvečer v društvenih (klubskih) prostorih na Trdinovi 8, kjer predelamo tekočo problematiko.

V zimskih mesecih organiziramo predavanja v sklopu Kino Oko, kjer ob foto-projekcijah skupaj podoživljamo junaške zgodbe iz nam tako ljubih gora.

Več informacij najdete kot tudi povprašate na forumu alpinističnega odseka in na FB AO Matica.

Dodatne vsebine: KA PZS in KŠP PZS

Novice AO

Alpinistična šola 2021/22

15. januarja 2021|

Kljub trenutno ne najbolj vzpodbudni epidemiološki situaciji si tudi v letošnjem letu želimo organizirati alpinistično šolo. Kdaj in na kakšen način bo to izvedljivo (če sploh) še ni znano, vseeno [...]

Program aktivnosti 2021

20. decembra 2020|

V odsekih smo pripravili program aktivnosti za leto 2021. Začetek izvajanja je odvisen od sproščanja ukrepov v korona epidemiji. Točnega datuma in pogojev za izvajanje še nimamo.   Vabljeni k [...]

Jesenski tečaj športnega plezanja

25. avgusta 2020|

Začeli smo zbirati prijave za začetni tečaj športnega plezanja - glej razpis. Pričenja se 1. oktobra 2020 z uvodnim srečanjem na Trdinovi 8. Tečaj je namenjen vsem, ki bi se [...]

Spomladi se začenja nova alpinistična šola

31. januarja 2020|

Začetek z uvodnim predavanjem: 12. marec 2020 ob 19:00 na Trdinovi 8 (1. nadstropje) Alpinistična šola je namenjena vsem, ki se želijo ukvarjati z alpinizmom in je prva stopnja alpinističnega [...]

Alpinistična šola

Alpinistično izobraževanje je namenjeno vsem, ki bi se radi naučili osnov varnega plezanja v gorah ter vsem, ki bi radi svoje znanje izpopolnili.

Na Alpinističnem odseku Planinskega društva Ljubljana-Matica vsako leto organiziramo začetno alpinistično šolo.

preberi več

Prihajajoči dogodki in aktivnosti AO