Kljub nekaterim omejitvam in nepredvidljivem položaju, smo tudi letos izvedli planinski tabor. In ni nam žal, ponovno smo se imeli neizmerno lepo. Nekateri načrti so bili na žalost neizvedljivi, pa so prednost dobili drugi. Vsaka stvar je za nekaj dobra, pravijo.

Skupaj smo se zbrali na prostoru v Slatni, čisto ob zaletišču planiške velikanke, do katerega nas je res ločilo zgolj 20 minut hoje. Večkrat smo ubrali to pot, da smo lahko občudovali ogromno letalno napravo in kup manjših ter pogumne skakalce na treningih. Še večkrat smo jo mahnili po drugi strani, navzdol proti Ratečam. Vendar smo kmalu ugotovili, da nas čisto na koncu čaka še pot nazaj gor. Prvič nas je malo presenetil vzpon, ki je zahteval še zadnje kapljice potu, vsakič naslednjič pa je šlo lažje. No, smo se pa vsaj stuširali vsak dan.

Vreme nam je služilo, tako kot okoliške lepote hribov, katere smo pridno osvojili. Veliko lepih barv so nam ponudili izviri in jezera. Nepozabno bo letošnje igrišče, na katerem smo preživeli praktično ves prosti čas, z razkuženimi rokami, seveda.

Posebna zahvala gre kuharici Tadeji. Po šestih letih pravi, da privošči še komu drugemu ta izziv taborniške kuhinje.

Vesel sem zelo lepega odziva staršev in spodbude, brez vašega zaupanja bi bilo težje. Nazadnje pa še zahvala otrokom. Preživeti teden v gorah s takimi otroki je res nekaj posebnega. Priznam, težko se mi je bilo vrniti v mestni vsakdanjik. Na še veliko takšnih in podobnih doživetij.

Luka Korošec

Več o vtisov z letošnjega tabora si preberite v tabornem biltenu…