Glasujte za Naj planinsko pot 2021 – Zavarovalnica Triglav ji bo namenila sredstva za obnovo

8 planinskih poti v izboru za naziv Naj planinska pot 2021. Glasujte za svojo najljubšo.

Izbor za Naj planinsko pot v okviru pobude Očistimo gore (Zavarovalnica Triglav) in v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije poteka že četrto leto. Glasujete lahko za eno izmed osmih predlogov poti, ki so potrebne obnove, zmagovalka pa bo prejela sredstva za obnovo.

Vabljeni h glasovanju!

Pohodnic in pohodnikov je vsako leto več. Epidemija koronavirusa je vzpodbudila še več ljudi h gibanju in preživljanju časa v naravi, tudi v gorah. V Sloveniji za planinske poti skrbi nekaj več kot 800 markacistov. Druži jih ljubezen do hribov in skrb za okolje, a zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ter vse bolj razgibanih vremenskih razmer ne zmorejo dohajati vzdrževalnih del na planinskih poteh. Zato so nekatere slovenske planinske poti močno potrebne obnove in zaradi slabega stanja že dlje časa zaprte.

Tukaj ste na vrsti vi in mi. S svojim glasom povejte, katera od osmih planinskih poti v izboru vam je pri srcu, Zavarovalnica Triglav pa ji bo namenila sredstva za njeno obnovo.

Glasovanje za Naj planinsko pot 2021 poteka od 10. 5. 2021 do 21. 6. 2021. Glasujete lahko enkrat dnevno. To pomeni, ko ste oddali svoj glas, lahko za svojo favoritko spet glasujete naslednji dan.