V okolici glavnega mesta, na višinah nad 600-700 m, lahko v teh dneh na poteh naletimo na zasnežene in poledenele poti. Gre npr. za poti v Polhograjskem hribovju, na Krim, Šmarno goro, Grmado, Rašico in njim podobne.

Na zalogi imamo nekaj derezic (veriga z zobci, pritrditev z elastiko) proizvajalca Veriga Lesce.

Naprodaj tudi v Informacijski pisarni na Miklošičevi!

Za pošiljanje po pošti in informacijo o zalogi nas kontaktirajte na info@pd-ljmatica.si

model ICE TRACK

cena 34 EUR (+ 2 EUR stroški pošiljanja)

šifra 05107

velikosti:

XL (45-48)
L (41-44)
M (36-40)

Elastične dereze imajo na podplatu kakovostno sukano členasto verigo iz nerjavečega jekla, 9 zob (višina 14 mm) pa so izdelani iz kakovostnega toplotno obdelanega jekla, kar zagotavlja učinkovit oprijem.

Preprosto jih nataknite čez čevelj in pritrdite s pasom. Shranite jih lahko v priročni torbici z možnostjo pritrditve na pas.

 

 

 

model MOUNT TRACK

cena 39 EUR (+ 2 EUR stroški pošiljanja)

šifra 05007

velikosti:

M (36-40)
S (33-36) starejši model, popust 20% = 31,20 EUR

Elastične dereze imajo na podplatu verigo iz nerjavečega jekla in 14-zobi (višina 20 mm) kovani spodnji del v obliki podkve, ki je izdelan iz toplotno obdelanega jekla. Preprosto jih nataknite čez čevelj in pritrdite s pasom. Shranite jih lahko v priročni torbici, ki je opremljena s karabinom in zanko za namestitev na pas.

OPOZORILO!!

Na spletnih straneh in družabnih omrežjih lahko vidimo čudovite posnetke hribov, ki marsikoga premamijo, da poskusi priti na prav tisti vrh s slike. Vendar zimske gore, lepe in tako skrivnostne, skrivajo v sebi tudi razne pasti. K sebi pustijo le tiste, ki so
ustrezno usposobljeni, psihofizično dobro pripravljeni, pravilno opremljeni in znajo opremo tudi pravilno uporabljati.

Gorski reševalci opozarjajo, da čedalje več obiskovalcev zimskih gora skuša na vrhove priti z malimi derezicami, ki so nevarne na takih pobočjih gora, ki uporabe derezic ne dopuščajo.

Male derezice so zelo uporabne za položnejše, široke, uhojene poti, ki nimajo skoraj nič bočnega naklona; v primeru padca na planinskih poteh z manjšim naklonom ne morete oddrseti daleč. Čim zapustimo take poti, pa niso več primerne. Na strmih, ledenih pobočjih in v visokogorju je treba uporabljati le prave, 12-zobe gorniške dereze!

Več si prosimo preberite v članku “Dereze, cepin in na glavi čelada”,

Planinski vestnik 2019/3, str. 60, dostopen tukaj: https://planinskivestnik.com/javno/vsebina/pv_2019_03.pdf#page=62