Letos v izboru za glasovanje zelo zahtevne planinske poti

Naj planinska pot 2020

Tukaj je! Že tretje glasovanje za naj planinsko pot. Akcija “Očistimo gore” želi osvetlili delo markacistov ter tako prispevati k ozaveščanju vse obsežnejše planinske in pohodniške javnosti kot splošne javnosti o stanju slovenskih planinskih poti.

Izbranih je 7 čudovitih visokogorskih planinskih poti Julijskih Alp, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp. Planinske poti, za katere lahko glasujete, so v nekaterih delih ali v celoti označene kot zahtevne oziroma zelo zahtevne planinske poti. A da bi bile spet varne, zahtevajo obnovo.

Vabimo vas, da s svojim glasom poveste, katera naj postane Naj planinska pot 2020, Zavarovalnica Triglav pa bo zmagovalki namenila sredstva za obnovo.

Oddajte svoj glas!

Glasovanje poteka od 12. maja do 25. junija. Predstavitev poti in glasovanje poteka na spleti strani:

vsebovredu.triglav.si/plus/naj-planinska-pot-2020

Vabilo k sodelovanju – markacist lahko postane vsak, ki ga tako delo veseli in je pripravljen vsako leto sodelovati na akcijah vzdrževanja planinskih poti. Spodnja meja starosti je 16 let. Po opravljenem tečaju v organizaciji Komisije za planinska pota (PZS) postane markacist-pripravnik. Po dveh letih aktivnega dela prejme značko in dobi naziv markacist, kar pomeni, da lahko samostojno opravlja dela na planinskih poteh. Delo je zelo raznoliko, od barvanja markacij do zahtevnega popravila jeklenic, tako da se za vsakega najde njegovim zmožnostim primerno opravilo. Markacisti – interesenti javite se na info@pd-ljmatica.si.

Bambergova pot iz Luknje preko Plamenic na Triglav. Foto Edvard Tomšič

Zadnja sprememba