Triglavski narodni park v letu 2021 praznuje 40. obletnico zakonske ustanovitve in 60. obletnico zavarovanja Doline Triglavskih jezer. Obeležitev poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Vabljeni na prvi dogodek obeleževanja 40. / 60. obletnice Triglavskega narodnega parka, ki bo v soboto, 24. julija 2021, ob 18. uri, pred Informacijsko izobraževalnim središčem Dom Trenta.

Več v priloženem vabilu (pdf)

Triglavski narodni park ob obletnici skozi celo leto organizira serijo zanimivih dogodkov.

Eden osrednjih pohodov je voden pohod v Dolino Triglavskih jezer (1685 m)

Dolina Triglavskih jezer velja za eno od najlepših območij v Julijskih Alp. Razgibana, geološko pestra, ledeniška dolina bogata z biodiverziteto in s slikovitimi jezeri, leži med alpskima dolinama Bohinjem in Trento. Zavedanje o izjemnosti in neprecenljivosti narave je tesno povezano z začetki varstva narave in Dolino Triglavskih jezer, ki je bila daljnega leta 1924 zavarovana kot Alpski varstveni park.

V Dolino Triglavskih jezer se bodo podali iz dveh smeri, iz planine Blato, kjer nas bo pozdravil botanik dr. Peter Skoberne ter preko Bohinjskih planin z biologinjo pri projektu LIFE Naturaviva Nino Rimahazi in vodniki JZ TNP. Iz Trente preko Lepoča in Prehodavcev nas bodo spremljali vodniki ter strokovni sodelavec JZ TNP Aleš Zdešar.

Skupno srečanje bo pri planinski Koči pri Triglavskih jezerih.

Kdaj: sobota, 31. julij 2021, prijave so obvezne

Več o pohodu in prijavah na povezavi:

https://www.tnp.si/sl/obiscite/koledar-dogodkov/40-let-tnp-voden-pohod-v-dolino-triglavskih-jezer/

vir: TNP