Bi se radi pridružili okoli 9400 planincem, ki so že prehodili Slovensko planinsko pot, in še povečali to dokaj visoko številko?

Če ste na to vprašanje odgovorili pritrdilno, berite dalje.  

Če ste ljubitelj neokrnjene narave, občudovalec lepot naše dežele ali le nekdo, ki išče način, kako (še) izboljšati svoje zdravje in počutje, so izleti v hribe prava stvar za vas. In če želite doživeti pravo parado razgledov, od blizu videti naravne posebnosti z različnih koncev Slovenije ali pa preizkusiti kulinarično ponudbo mnogih najbolj priljubljenih gorskih koč, hkrati pa svoje izlete povezati v logično celoto, se odpravite po Slovenski planinski poti (SPP).

Ta legendarna povezava najlepših hribovitih in gorskih predelov v Sloveniji, za katero je dal zamisel planinec in markacist Ivan Šumljak, že skoraj 70 let privablja ljubitelje hribov in gora. Je sanjski cilj vsakega novopečenega planinca, k njej pa se radi znova in znova vračajo tudi izkušeni pohodniki. Zato vam z veseljem sporočamo, da je jeseni 2018 pri Planinski založbi PZS izšla trilogija novih vodnikov po legendarni Slovenski planinski poti, ki jo je urejal član našega vodniškega odseka Jože Drab.

Izziv za vse

Vodniki PD Ljubljana-Matica želimo gorski svet približati čim večjemu številu radovednih pohodnikov, še posebej tistim, ki še nimajo veliko izkušenj. Zato smo se odločili, da bomo skupaj z vami znova osvajali točke Slovenske planinske poti in kot veleva tradicija, v posebno knjižico kot dokaz, da smo se zares povzpeli na posamezen vrh, pridno nabirali žige.

Zbiranje žigov je lahko dodatna motivacija za obisk gora. Pohodnik, ki nabere vse žige, prejme posebni častni znak SPP. Osvajanje SPP bomo začeli z enostavnejšimi in lahko dostopnimi cilji, ko bomo pridobili dovolj izkušenj, pa bomo osvojili tudi najvišje vrhove SPP. Če niste popoln začetnik in ste nekatere cilje SPP že osvojili, vas vabimo, da se nam pridružite na turah, ki vas bodo vodile do (še) manjkajočih kontrolnih točk.

Seznam in datume posameznih izletov si lahko ogledate v letnem programu. Razpisi bodo objavljeni sproti v koledarju dogodkov.