Loading Aktivnosti

Kje: Jugovzhodni Dachstein, eno spanje v koči.

Kaj: ferate Hias (D), Rosina (D), Siega (C/D), Eselstein (D), Sinabell (C/D).

Dachstein se zasluženo šteje za feratarski paradiž. S svojimi več kot 20 feratami različnih zahtevnosti ponuja ljubiteljem ferat obilico užitkov.

Prvi dan se bomo po vožnji iz Ljubljane podali na tri zaporedne ferate, ki so speljane v soseski z lepim potokom. Po premagovanju ferat se bomo po pohodniški poti povzpeli do koče, kjer bomo prespali.

Drugi dan se bomo po zajtrku odpravili na dva bližnja vrhova. Seveda po feratah, kako drugače :) Po zasluženi pijači v koči nas čakata le še spust v dolino in vožnja domov.

Tura bo v vsakem vremenu, razen če bo slaba vremenska napoved za oba dneva. V Dachsteinu je precej zanimivih ferat, in če bo za polovico enega dneva napovedano bolj kislo vreme, se bomo namesto enega izmed planiranih ciljev podali na kakšno drugo ferato oz. bomo izpustili kakšno izmed planiranih ferat.

Prijave so izključno pri vodniku prek SMS oz. WhatsApp, do zasedenosti mest.

Če nimate izkušenj s feratami, priporočam obisk tečaja, ki je v planu 20.6.2022 oz. 5.7.2022. Poleg tega lahko (po dogovoru) organiziramo dodatno spoznavno oz. pripravljalno turo na eno izmed bližnjih ferat primerljive zahtevnosti.

Podrobnosti

Začetek:
27. avgusta ob 6:00
Konec:
28. avgusta ob 23:00
Odsek:

Organizator

Vyacheslav ‘Slava’ Bezgin
Telefon:
031 564 519
Email:
vyacheslav_bezgin@hotmail.com

Drugo

Tip dogodka
kopna tura
Sklicna številka
10198-22
Območje
Avstrija
Težavnost
zelo zahtevna
Pot
označena pot
Primernost
za vsakogar z ustrezno kondicijo in izkušnjami - zahtevne in zelo zahtevne označene poti (ferate do stopnje D)
Višinska razlika
1300 m
Okvirni časi
6-8 ur na dan
Način prevoza
z lastnimi avtomobili po dogovoru
Stroški
50 EUR za člane PD Lj.-Matica, 70 EUR za člane drugih planinskih društev. Prevoz: cca. 35 EUR se plača voznikom na poti. Vstopnina v privatno sosesko: cca. 4 EUR. Nočitev v koči (se plača na lokaciji): cca. 30 EUR oz. cca. 60 EUR polpenzion.
Oprema
pohodniška oblačila in obutev, primerna za zelo zahtevne poti oz. ferate, plezalni pas, samovarovalni komplet, feratarske rokavice, popkovina, čelada, pohodne palice (po želji), planinska izkaznica s plačano članarino PZS za 2022, osebni dokument, potrdilo PCT oz. druga potrdila, ki bodo na datume ture potrebna za vstop v Avstrijo.
Prijave
izključno pri vodniku do petka, 5.8.2022, do 12. ure prek SMS oz. WhatsApp, d