Loading Aktivnosti

Kje: Gardsko jezero, Italija. Eno spanje v hotelu.

Kaj: Feratarji: Ferati delle Taccole (C/D) in dell’ Amicizia (B/C). Pohodniki: lahke in zahtevne planinske poti.

Kdaj: sobota, 8. 10. 2022 – nedelja 9. 10. 2022

 

Okolica Gardskega jezera ponuja veliko možnosti tako za ljubitelje pohodov kot za ljubitelje ferat. Tokrat se bomo posvetili obisku vrha Cima S.A.T., ki se nam je spomladi izmuznil zaradi zamud izvajalcev pri obnavljanju ferate. Še en izziv bo ferata delle Taccole, ki nas pripelje na enega od razglednih vrhov pogorja Monte Baldo.

Imeli bomo dve skupini: ena bo bolj pohodniška, druga pa bolj feratarska.

Prvi dan se bomo po vožnji iz Ljubljane podali na Monte Baldo. Skoraj celo pot bomo pohodniki in feratarji hodili skupaj, le bolj proti končnemu cilju Vetta delle Buse se bo feratarska skupina spustila po strmem melišču in se lotila ferate delle Taccole (C/D). Z vrha bomo proti izhodišču šli skupaj. Ali se bomo pri koči Rif. Barana ustavili na poti gor ali na poti dol, se bomo odločili sproti.

Cilj drugega dneva je Cima S.A.T. Najprej se bomo pohodniki in feratarji skupaj odpravili proti utrdbi Bastione, ki je bila zgrajena v začetku 16. stoletja in je eden od simbolov mesta Riva del Garda. Od tam bo pohodniška skupina nadaljevala krožni vzpon proti Cima S.A.T., feratarska pa se bo na vrh povzpela po znameniti in pred kratkim obnovljeni ferati Via dell’ Amicizia. V Rivo se bomo pohodniki in feratarji skupaj vrnili po mestoma razgledni krožni poti (vmes je nekaj lažjih jeklenic). Sledi vožnja proti Ljubljani.

Tura bo v vsakem vremenu, razen če bo slaba vremenska napoved za oba dneva. V okolici Rive je precej zanimivih izletov, in če bo za polovico enega dneva napovedano bolj kislo vreme, se bomo namesto enega izmed planiranih ciljev podali na npr. grad Drena (ferata C, če bodo izvajalci vzdrževalnih del do takrat le uredili zgornji del) oz. na Monte Albano (ferata C/D).

Prijave so izključno pri vodniku prek SMS oz. WhatsApp do zasedenosti mest.