Nalaganje dogodki

Datum: Prvi tečaj bo 5. in 6.4., drugi pa 12. in 13.4.2024

Zborno mesto: petek Iglu sport Tržaška ob 18.00, sobota ob 6.00, na parkirišču P+R – Dolgi most

V petek ob 18.00 bo v  trgovini Iglu sport na Tržaški uvodni sestanek, kje boste lahko kupili manjkajočo opremo, se naučili vozle, osnov varovanja, spuščanja po vrvi in uporabe samovarovalnega kompleta na feratah. Torej imejte opremo s seboj. Če bo kaj manjkalo, bom posodil.

Sobota bo glavni del tečaja v slikoviti Dolini reke Glinščice z bogato floro in favno. Nahaja se med Trstom in Kozino. Ima bogato zgodovino, ker je edini naravni prehod čez Kraški rob iz morja na celino. Nudi zelo dobre možnosti za raznovrstno rekreacijo od lahkih do zahtevnih poti, ferat, brezpotij, plezalnih smeri itd.

Prvi del tečaja bo potekal v plezalnem sektorju Muhova stena, ki je pod spodnjim razglediščem. Naučili se bomo osnov plezanja, kar je zelo dobra osnova za zahtevnejše ferate,  zelo zahtevne zavarovane poti, brezpotja in plezalne vzpone. Vadili bomo tudi gibanje s samovarovanjem na vrvni ograji in spust po vrvi. Po vsakem delu tečaja se vrnemo do avtomobilov, kjer se okrepčamo. Poleg hrane imejte s seboj predvsem dovolj tekočine.

V drugem delu bomo sestopili v kanjon in na drugi strani reke v navezi opravili lažji plezalni vzpon čez slikovit greben nad Počivenco (miniaturne zeleniške špice) do spomenika legendarnemu alpinistu Comiciju. Sledil bo sestop mimo cerkvice Matere božje na Pečeh do slapu Supet. Nadaljevali bomo po dnu brezpotnega kanjona reke Glinščice pod Montažem. Do izhodišča se bomo vzpeli čez Mali Matterhornom in razvaline Muhovega gradu.

Za tretji del tečaja se bomo prepeljali do zgornjega razgledišča. Samovarovalni komplet in popkovino s pripadajočimi vozli se bomo naučili uporabljati na ferati Bruno Biondi, Nos in Zimske rože.

Med tečajem se bomo pogovorili tudi o kategorizaciji poti, zahtevnostjo brezpotij, ferat, plezalnih vzponov, opremi, ki jo potrebujemo za posamezno aktivnost in možnosti treninga.

DVA TEČAJA SEM RAZPISAL, KER SE NE MOREJO VSI ZAINTERESIRANI UDELEŽITI TERMINA IZ LETNEGA PROGRAMA

V primeru neustreznih vremenskih razmer, je možna sprememba lokacije ali termina v dogovoru s prijavljenimi kandidati.